Румен Петков, АБВ: Голямото политическо предизвикателство пред нас е да върнем нормалността

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продължава регистрацията на партиите и коалициите за предстоящите парламентарни избори. Предстои АБВ да се регистрират самостоятелно.

"Имаме сериозни отлики с някои от политическите партии - нетърпимостта към корупцията, към тоя брутализъм в управлението, неспестяването на истината за уродливите действия на прокуратурата, мълчанието на някои от останалите в последните месеци на тая тема, и усещането за самодостатъчност от БСП", обясни в “Денят започва” председателят на партията Румен Петков.

Той добави, че през октомври са заявили “готовността си за партньорство, за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, който да внушава в избирателите усещането за средносрочна перспектива, за трайна алтернатива, която заслужава внимание и подкрепа”, но разговор не е имало.

Не обичам да ме лъжат, каза Петков в отговор на въпрос защо беше отхвърлена идеата за коалиция с Мая Манолова.

”Когато един човек се изправя и казва "Аз няма да правя политически проект" преди една година и половина, и няколко месеца по-късно прави откровено политически проект и това не впечатлява никого, е малко странно. Но, според мен, по-лесно обяснимото е как се мълчи на темата решението на Софийска градска прокуратура да спре разследването срещу шкафчето с 1 милион евра на Бойко Борисов", обясни  той.

Лидерът на АБВ заяви, че техните кандидатите са млади и енергични хора, които са изключителни специалисти в сферите си, защото хората искат генерална промяна, а в АБВ това се разбира много по-добре.

Как Румен Петков коментира COVID кризата у нас и поканата към доц. Мангъров да бъде номиниран като кандидат за народен представител на АБВ вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад