Румен Петков: Заплахата от нова мигрантска вълна е огромна, Европа я подценява

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Събитията в Афганистан предизвикаха нова мигрантска мълна към Европа, натискът по границите ни се усилва. Все повече нелегални мигранти полицията задържа във вътрешността на страната.

На този фон, президентът призова за актуализация на бюджета, която да осигури средства за повече охрана на границата. Партиите, обаче, не могат да намерят консенсус, а съставянето на редовно правителство изглежда все по-малко вероятно.

“Заплахата е огромна и се безпокоя, че тя се подценява от Европа и институциите”, заяви в студиото на “Денят започва” Румен Петков - лидер на АБВ и бивш вътрешен министър.

Според него България като “фронтова държава” незабавно трябва да поиска заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, за да бъде анализиран проблема, да поиска свикване на Европейската разузнавателна общност, където да бъде предоставена цялата информация.

“И две неща, които за нас като държава са изключително важни - без всякакво съмнение актуализация на бюджета и усилия за възстановяване на оградата”, допълни той.

Какво още коментира Румен Петков вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад