Румен Радев: България издържа този изпит по демокрация. Аз съм оптимист!

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, който ясно показа волята на народа за промяна и за скъсване с корупцията. Това заяви президентът Румен Радев в първото си изявление след края на изборния ден.

По думите му очакванията, че гражданите ще се уморят и ще се върнат към познатото старо, не са се оправдали и въпреки фалшивите новини и режисираните скандали, България издържа този изпит по демокрация.

Не се поддаде и на опитите да се създаде етническо напрежение.

"Новият парламент няма право на грешка и протакане - изтъкна Румен Радев, защото хората няма да простят. Всеки, който пренебрегне това - ще бъде самоубийствено."

Според него сега е нужно да се състави отчетливо политическо мнозиноство, което да се заеме с реформи в съдебната система, както и да не допусне социално- икономическо напрежение през зимата и да осигури нуждаещите се. Борбата с пандемията също остава приоритетна задача.

В личен план аз посвещавам тази победа на моя баща, който не е между живите, защото той ме направи силното и смело момиче, а в политически план посвещавам тази победа на един голям българин, който пръв ми се довери преди 5 години - Стефан Данаилов. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в първия си коментар след обявяването на изборните резултати, които дават втори мандат на президента Румен Радев.

"Благодаря на всички, които днес отново ни дадоха доверието си, на всички българи, които участваха в гласуването, защото показаха, че са граждани, а не поданици, благодаря и на тези, които останаха в къщите си - този знак не също много добре разчитаме и знаем на базата на един анализ как трябва да продължим напред", каза Йотова.

Тя благодари още на Инициативния комитет и на щаба, доброволците, както на всички хора, които са ги подкрепяли през последните 5 години.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад