С валежи в централните части от страната в събота

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

Интензивни и значителни по количество валежи, придружени на места от  гръмотевични бури и локални градушки, ще има преди обяд в Централна Северна България, а в следобедните часове - главно в централната част от страната. Предимно слънчево ще е в повечето райони от Западна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България след обяд ще се ориентира от север-североизток и ще се усили.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с вероятност за следобедни превалявания  на отделни места по северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27° до 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Облачно, с валежи от дъжд и гръмотевични бури, ще бъде времето в Централна Стара планина, а след обяд и в Източните Родопи. Преди обяд в масивите от Западна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд и там места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 12°.

В неделя ще е ветровито, с умерен, в Източна България временно силен северен вятър. Облачността ще е променлива, в много райони намаляваща до слънчево време. Вероятността за валежи е малка.

През повечето дни от новата седмица времето ще бъде слънчево, а температурите ще се повишават.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад