Създателят на закона "Магнитски" пред БНТ: Срещу санкционираните хора има сериозни доказателства

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Срещу хората, санкционирани по закона "Магнитски", има сериозни документални доказателства за корупция или нарушаване на правата на човека и българският съд няма отношение към този казус. Това заяви в "Говори сега" пред Симеон Гаспаров създателя на антикорупционния закон - Магнитски - американския бизнесмен Бил Браудър.

"За тези лица, които са включени в списъка, е пределно ясно, че са виновни за това, в което са обвинени. Ако смятат, че са невинни, имат пълно право да се явят в американски съд и да съдят правителството на САЩ. Не вярвам, че някое от тези лица е съдило правителството в американски съд. Те могат да обикалят България и да твърдят, че са невинни, но ако наистина са такива, следва да се явят с доказателства в съда и това да бъде решено от американския съд. Българският съд няма нищо общо с това." - каза Браудър.

В "Говори сега" той разказа за новата си книга - "Обезпечителна заповед", която разказва за усилията да се проследи хода на парите в държава като Русия.

"Сергей Магнитски, моят руски адвокат, разкри престъпление, което изложи и след това беше убит. И "Обезпечителна заповед" ни превежда през всички разследвания, които проведохме и накрая установихме, че част от парите са отишли при самия Владимир Путин." - разказва Бил Браудър.

Неговата прогноза е, че войната в Украйна ще продължи още 8 години.

Какви са сценариите за войната и следващите ходове на Путин вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад