СДВР: Мирният протест беше опорочен. Задържани са 60 лица

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Само сутринта има над 100 пострадали служители на реда, съобщи на извънреден брифинг след полунощ зам.-директорът на СДВР Антон Златанов. Има пострадали и от протестиращите, и от полицаите, допълни той.

"Това, което се случи днес в София, беше дълъг маратон от масови безредици. От ранните сутрешни часове в града бяха организирани протестни действия, на които дойдоха хора и се опитаха да изразят своето мнение и протест. За съжаление, дойдоха и много хора, чиято единствена цел беше да провокира напрежение, сбивания, нахлувания в сградите на институциите и атаката на това нещо бяха полицейските служители. Бяхме подложени на изпитание да изтърпим около нас да падат ранени полицаи. Не мога да ги изброя колко много са. Има хора с порезни рани, обгазени, с наранени очи, с изгаряния по лицето. Беше направен опит да бъде запалено сено, с което ни замеряха", заяви зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

Не приемаме опитите за противопоставяне на българския народ срещу полицията, категоричен е. Тактическите действия на полицията бяха изключително пасивни, подчерта зам.-директорът на СДВР.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад