Шетланд, "Мъртва вода" - 1 част

Държава: Велкобритания
Епизод: "Мъртва вода" - 1 част
Година: 2014
Времетраене: 90 минути
Шетланд, "Мъртва вода" - 1 част
В предаването
Всички епизоди

ФАБУЛА
Журналист, стар познат на детектив Перез, е загинал в пътен инцидент. Жертвата се е върнал отскоро в Шетланд, където е попаднал на нежелана следа...

СЮЖЕТ
Когато Джери Маркам е напуснал Шетланд, за да прави кариера на журналист в Лондон, е оставил зад гърба си една скандална раздяла. Сега, години по-късно, се е върнал в родното си място, където няма много приятели, и е намерен мъртъв в катастрофа. Защо ли се е върнал... Следите водят към газопровод от Северно море.
Маркам се е интересувал от дейността на нефтено-газовата компания Сторн, чийто бизнес вероятно избива рибата във фермата на Джо Далхаузи и явно застава на пътя им.


Докато съдебното лице Уилоу Рийвс потвърждава, че смъртта на Джери не е предумишлена, Джими Перез разбира, че бившата любима на жертвата, Иви Уат, ще се омъжва за вдовеца Джон Хендерсън, който не е харесвал Джери. Бащата на булката, строителят на лодки Камерън, също не е одобрявал журналиста, от когото Иви е забременяла, и семейството е забранило брака им. Перез се самопоканва на сватбеното тържество, където вижда как бащата на Джери, Адам, спори с булката.
Скоро се появява нов труп.

Последвалите събития показват, че журналистът не е случайна жертва, съдебното решение за инцидентна смърт също не е случайност в география на кръстосани пътища от стар и нов бизнес, с разни интереси.

Никой не подозира какво ще изплува от "Мъртвата вода" в Шетланд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад