Ще има ли последствия за партитата по време на локдаун на "Даунинг стрийт"?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вече е факт и предстои скоро да бъде публикуван докладът на Сю Грей, проучващ празничните събирания с участието и на британския премиер в нарушение на антиковид мерките по време на най-строгите затваряния в страната.

В предаването „Панорама“ на Би Би Си бяха изнесени изобличителни данни за събиранията от хора, участвали в тях, пожелали анонимност.

Сю Грей е една интересна личност, тя е втори постоянен секретар на офиса на кабинета. Това е огромен отдел, чиято основна задача е да помага на правителството, коментира кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов.

Става въпрос за събирания между 2020 и 2021 година при сериозен локдаун.

Според Паунов политическото лицемерие взривява общественото мнение, тъй като тези, които коват законите, изобщо не ги спазват. Докладът на Сю Грей е много критичен. В него образно се казва, че рибата се вмирисва откъм главата. Но зависи кой как го чете. Борис Джонсън е казал, че е много доволен от доклада, тъй като го оневинява.

Последствия ще има, опозицията упорито настоява Борис Джонсън да си подаде оставката. Но този проблем ще бъде решен от Консервативната партия на премиера. Докато торите не бъдат убедени, че Борис Джонсън трябва да бъде сменен, това няма как да стане, каза Паунов.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад