Ще се нареди ли политическият пъзел - коментар на социолозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Неокончателните все още резултати от вота на 2 април коментираха в "Денят започва" социолозите Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч" и Първан Симеонов от "Галъп Интернешънъл".  

"Не е без значение кой е победителят, колкото и да са близки резултатите. Предизборните проучвания показваха близки резултати, екзит пол показа близки резултати, а пък първите данни от паралелното показаха вече обръщане, което се потвърждава сега с данните на ЦИК. Колкото и да не са окончателни, няма да имаме разместване по отношение на първото и второто място", каза Боряна Димитрова и отбеляза, че по подобен начин стоят нещата и за "Възраждане" и ДПС, колебания има по отнбошение ан "Има такъв народ".

Централите на партиите на първите политически сили мълчат, защото все още не е ясно с какво послание да излязат - с посланието на победител или на загубил, но със значимо влияние.

Първан Симеонов отбеляза, че големите партии чакат резултатите.

"Най-важното, което трябва да гледаме е "Продължаваме промяната - Демократична България" - как различните техни звена се отнасят към идеята за някаква колаборация с ГЕРБ", коментира социологът.

Първан Симеонов и Боряна Димитрова бяха единодушни, че ако се състави кабинет, той ще е с експертна или програмна формула.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад