Ще се раздели ли общината с 10 дка, предвидени за училище?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Общински терен в "Младост 4", предвиден за училище, ще бъде продаден на частна фирма. Предложението е на ГЕРБ и се отнася за два имота с обща площ над 10 дка на ул. "Александър Танев", до бл. 469.

Стефан Марков, председател на Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет, го определи като фалшива новина:

„Това е един от многото случаи, в които Комисията по финанси връща доклад. Ние няма да го разглеждаме днес, а го върнахме за нова оценка. Това не е свободен терен, на който общината може да реализира каквото и да било. Това е терен, върху който има съществуващи сгради. И те са собственост на частни лица. Терените около сградите са частни, теренът под сградите е общински. И на този терен, върху който има сгради, нищо не може да се направи”, каза Марков.

Това е проект, започнат в края на 80-те години. И в годините на прехода по неясни начини самата сграда от държавни ръце е преминала в частни. Хубавото е, че общината все още е собственик на самата земя под сградата и по този начин тя гарантира, че там не може да изникне огромна кооперация. Тъжно е, че общината никога не е била активната страна. През тези години е можела да търси начин да преговаря със собствениците, да се изкупят земите около сградата, и самата сграда, подчерта Бойко Димитров, общински съветник от "Демократична България".

Повече вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад