Ще стартира ли напролет изграждането на Зеления ринг на София?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зеленият ринг има за цел да свърже над 30 столични квартала и над 250 000 души с комбинация от линейни паркове и велоалеи. Ще стартира ли напролет този проект - темата коментира в студиото на "Денят започва" главният архитект на София Здравко Здравков.

По думите му първата част на проекта вече е факт - от бул. "Шипченски проход", където ще бъде новата метростанция на третата линия до бул. "Драган Цанков", където да се свърже с метростанция "Жолио Кюри". Това означава, че участъкът е напълно обезпечен с дължина от около 2,5 км.

С този проект нашата цел е да направим едно решение, което да е еднозначно за тези 30 км. Да има своята обща визия - с места за сядане, да има пешеходни връзки, които да са градско обзавеждане, характерно за този проект", обясни Здравко Здравков.

"Този проект е съвместна идея на Столична община и частна фондация "Зелена линия", изработен чрез обществена поръчка. Средствата за проекта са предвидени като първият участък от 2,5 км ще бъде финансиран и със заем. За останалите участъци - 82% от трасето са собственост на държавата и общината, добави още арх. Здравков.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад