Сиди: Партиите, които приеха да няма ограничение за секциите в чужбина, изпълняват поръчка на ДПС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вицепремиерът и военен министър в оставка и председател на ВМРО Красимир Каракачанов се обърна към президента Румен Радев с отворено писмо. Там той призовава президента да наложи вето на Изборния кодекс. Повод са гласуваните от Народното събрание промени в Кодекса, които премахват и ограничението за броя на секции в Турция. "Това е върхът на националното падение", смята лидерът на ВМРО и заявява категорично, че няма да отиде на празненствата по случай 145 години от Априлското въстание.

С Александър Сиди, член на Изпълнителния комитет на ВМРО, коментирахме тази позиция, както и позицията на ВМРО за новите изборни правила.

Възможността от Турция да дойдат десетки и стотици хиляди гласове е абсолютно реална, заяви Сиди. "Проблемът не е в броя на тези гласове. Проблемът е, че тези хора биват насочвани в една или друга посока. Тези хора не знаят български език. Те са трето-четвърто поколение, останали в Турция. Хора, които вече наистина нямат нищо общо с България".

Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция, подчерта той. Българите в Англия са новата диаспора и там трябва да се уреди възможността да гласуват бързо, лесно и безпроблемно. "Но срещу това не можем да допуснем Руция да се намесва във вътрешните ни работи."

По думите му решението е предлагано вече от ВМРО и то е "за държавите с федерално управление да няма ограничение на секциите. Това са и Великобритания, и Съединените щати".

Проблемът е, че партиите, които взеха вчерашното решение, изпълняват поръчката на ДПС. Виждаме, че са обвързани по някакъв начин, отбеляза Сиди.


Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад