Силен южен вятър и затопляне в последния ден от работната седмица

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще бъдат между 4° и 14°, в София около 7°, а максималните - между 19° и 24°. 

В сутрешните часове ще има мъгли, но през деня ще преобладава слънчево време. Вятърът от юг ще се усили, по-съществено на север от планините, в Източна България и по Черноморието. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода е 16°-19°. 

Вечерта от запад ще започне ново увеличение на облачността и в крайните западни райони ще завали дъжд.

В планините ще има разкъсана висока облачност, която вечерта ще започне да се увеличава и през нощта срещу събота в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В събота ще остане ветровито, особено в източната половина от страната, където ще се задържи и необичайно топло. В Западна и Централна България ще бъде облачно, с валежи, на места значителни по количество, с гръмотевици. Вятърът там временно ще се ориентира от запад-северозапад и температурите ще се понижат. В източните райони валежите ще са главно в следобедните часове, а  вятърът през по-голямата част от деня ще остане южен.  

През нощта срещу неделя вятърът ще отслабне, валежите ще спрат, най-късно в източните райони. В неделя облачността ще се разкъса и ще намалее, в много райони до предимно слънчево. 


 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад