Синдикатите на протест за по-високи доходи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Национално протестно шествие в София организират днес от двата най-големи синдиката в страната. КНСБ и КТ "Подкрепа" излязоха с обща декларация за исканията си.

Синдикатите настояват да се вземат мерки и да се изгради истинска социална държава на фона на всеобщата криза. Искат ръст на доходите съобразно инфлацията и увеличение на работната заплата с 13% във всички сектори, както и минимална работна заплата от 850 лева.

Освен това - отменяне на ангажимента на страната за намаляване на въглеродните емисии и отлагане на плановете за либерализацията на енергийния пазар за битовите потребители след 2025 година, са още част от исканията записани в декларацията.

Автошествиетоще премине по следния маршрут (на картата горе) "Цариградско шосе", Площада на авиацията, после отново по "Цариградско шосе", НДК, Руски паметник, булевард "Тодор Александров" и крайната точка ще е плоощад "Св. Александър Невски".

По-късно днес следобед президентът ще се срещне със представители на синдикатите. Румен Радев ще разговаря с ръководителите на КНСБ и "Подкрепа" в 14:00 часа.

Позициите на представители на синдикатите вижте и в прякото включване на Алекс Донев.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад