Три пернишки села протестират заради поредно отлагане на ремонта на пътя Драгичево - Кладница

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пореден сигнал за проблемен третокласен път - Драгичево - Рударци - Кладница, който трябваше да бъде отворен още през април тази година. Датата се отлага вече няколко пъти, като последната обявена е 1 декември

Трафикът около пернишките села е изключително натоварен, а жителите са готови да излязат на протест, тъй като никой не се заема с казуса, обясни кметът на с. Кладница Васил Мирчев.

"В началото на април, когато направихме репортаж, имаше представители на АПИ, подписа се анекс от министър Караджов на пътя и тогава те гордо заявиха "за четири месеца ще направим ремонта". Минаха четири месеца, срокът беше удължен до 5 ноември. 5 ноември мина, виждате в момента - пътят е затворен. Дадоха нов срок 1 декември, но ние вече не им вярваме", казва още Мирчев.

По думите му трябва да се монтира ограничителната система и пътя може да бъде пуснат за движение, това обаче се бави вече две години, като от пътната агенция тепърва щели да я монтират. Въпреки всички изпратени писма, няма реакция от институциите.

"Ние повече не можем да ги чакаме, защото обходният маршрут край Делта хил няма да издържи през зимата. Нашето търпение е изчерпано и сме готови на гражданско неподчинение".

Жители на селото пък разказват, че за строежа на пътя няма издаден проект, както и че техни имоти покрай пътя все още не са отчуждени.

Вижте още в прякото включване

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад