Слънчево, но по-хладно в четвъртък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Рекордно топло беше в сряда. Почти 31°, 30.7 градуса са измерени в Пловдив, което и близо до температурния рекорд за месец ноември, достигнат във Велико Търново на 5-и номеври 2021 година - 32.4 градуса. Много по-топло от обичайното беше и в цялата страна, с максимални температури в повечето райони между 25° и 30°. 

Максималните температури в четвъртък ще бъдат между 17° и 25°, а минималните - между 7° и 13°.

Ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Вятърът в по-голямата част от страната временно ще се ориентира от изток и ще е слаб, по Черноморието - умерен. Вълнението на морето ще е 2 бала, а температурата на морската вода -  около 17°. 

В планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

В петък над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли. През нощта срещу събота от северозапад облачността бързо ще се увеличи и през почивните дни ще преобладава облачно време. В югозападната половина от страната в неделя ще има валежи, на места -  значителни. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще се задържат почти без промяна, но максималните ще продължат да се понижават. В понеделник вятърът ще отслабне, но захлаждането ще продължи. Все още на места ще превалява, но вече слабо и в процес на спиране, а по-късно през деня и облачността ще се разкъсва и ще намалява. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад