Училищни директори са притеснени за издръжката за отопление

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В началото на отоплителния сезон училищни директори са притеснени заради неяснотата около държавния бюджет. Ако бюджет не бъде гласуван, училищата с държавно финансиране ще трябва да покриват разходите си с 1/12 от средствата, с които са разполагали тази година. Вижте повече за проблема от Владислава Миланова. 

Марин Митов, директор на Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" - Благоевград: "Притеснения за тази календарна година нямаме, защото сме заделили достатъчно средства, но за следващата имаме, дотолкова, доколкото ако е 1/12, ние имаме увеличение на заплатите с 5% от м. септември, което няма как да бъде включенов тази 1/12, освен това увеличаване на заплатите води до увеличаваме на социални осигуровки. Както знаем, и газът поскъпна доста, така че за следващата учебна година имаме притеснения. 

Бонка Ичкова - областен координатор на Синдиката на българските учители в Благоевград: "Всички знаем колко се увеличиха цените на носителите. Нашите образователни институции тук са на газ, на друго място са на нафта, в трето на дърва и т.н Издръжката вече е в пъти повече от предходните години и притесненията са ни, наистина има заложени средства в проекта за бюджет на служебното правителство, сега обаче те отказват да внесат такъв проект и общините ще се задъхат с издръжката на детските градини и училищата, няма да се справят, да не принудят образователните институции да преминат в онлайн обучение, след това да не искат господа управляващите да измерват стойност качество, защото след двете години пандемия и онлайн обучение неприсъствено и сега ако допуснат това да не се погрижат децата да са в присъствена форма, притесненията са ни огромни. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад