Слънчево сутринта, валежи и гръмотевици след обяд

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Денят ще започне със слънчево време, но около и след обяд над Западна и Централна България ще има райони с валежи и  гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен,  от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, но на  морския бряг ще са чувствително по-ниски в сравнение с останалата част от страната - между 14° и 16°. Там ще бъде слънчево, със слаб до умерен югоизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините облачността ще е разкъсана, по-значителна след обяд в масивите от западната половина от страната, където на места  ще превали и прегърми. По-интензивни ще са валежите в Родопите. Ще духа умерен югоизточен, по най-високите части - югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 10° до 14°.

Не само у нас, на много места в северозападната половина от Балканите ще превали и прегърми. Слънчево ще остане в Албания и Гърция. Температурите на полуострова отново ще се повишат.

Облачно и студено за края на април ще бъде времето в Северна Европа, в най-северните райони ще има и валежи от сняг. Значителни валежи от дъжд се очакват на Пиринейския полуостров. В Източна Европа също ще има валежи, в западната част от Европейска Русия - от сняг, на изток, където ще е по-топло - от дъжд.

У нас през следващите дни се очаква понижение на максималните температури. Времето ще остане променливо. Ще бъде слънчево, но в много райони с валежи, по-значителни по количество, придружени и от гръмотевични бури, и градушки - в четвъртък. През почивните дни ще има по-малко валежи,  а в неделя предстои и затопляне.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад