След футболната агресия в Скопие - как ще се отрази на предстоящия мач в София?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След нападението на фенове на "Левски" в Скопие, двубоят между „Левски“ и „Шкупи“ у нас ще се играе без гостуващи фенове. Инцидентът в РСМ и отношенията София-Скопие коментираха в студиото на "Денят започва" Ясен Тодоров - зам.-директор на НСлС и Петър Колев от "Граждански демократически съюз" в Северна Македония.

Според Петър Колев политиката на конфронтация към България и антибългаризъм е държавна политика в РСМ и политическият елит в страната директно или индиректно е зависим от Белград.

"Сега е дошъл моментът, в който Македония трябва да намери вътрешни сили и кураж, да направи нужните крачки, за да не отпадне от борда по пътя си към евроинтеграцията. Стана ясно и от посланията от ЕК, и от министрите на външните работи от НАТО, че ако Македония не изпълни поетите ангажименти към ЕС и България, ще изпадне в изолация. Проблемът е в Скопие и решението може да дойде само от Скопие", каза Колев.

Заяви, че е изключително изненадан от това, че македонският президент заедно с министъра на вътрешните работи на РСМ са били на посещение в Сърбия, където заедно с Вучич са отбелязали Илинденското въстание (както го наричат в РСМ)

Ясен Тодоров се съгласи, че ключът е в държавната политика.

"Защото философията на футболния клуб "Левски" и на футболните клубове от Македония е коренно различна. Левски е символ на стремежа на човека към свобода, а държавната политика на днешна Македония се крепи единствено на основата на антибългаризма и това обединява общностите вътре, което е много притеснително", каза Тодоров.

Той цитира думи на Колев, според когото нападението над нашите фенове са отделни изолирани, хулигански прояви, инспирирани целенасочено, тъй като като цяло албанците в РСМ са добре настроени към България.

Ключовият въпрос е как са стигнали нашите автомобили в този албански квартал, попита Колев и отговори, че македонската полиция е дала нареждане да минат точно от там, където нашите фенове бяха нападнати.

Вижте целия разговор във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад