Захлаждане в края на седмицата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В четвъртък  ще бъде слънчево и горещо с максимални температури  между 35° и 40°, в София - около 35°. Ще духа слаб южен, след обяд в Източна България и по Черноморието - умерен югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°, на север от нос Калиакра 20°-21°, а около Шабла  отново около 17°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 22°.

В петък и събота ще бъде слънчево и горещо, с максимални температури на отделни места в низините до около 40°. Вятърът ще е от изток, слаб до умерен, през втория ден в много райони ще се усили.

В събота привечер над Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и усилване на вятъра, в отделни райони явленията ще са интензивни, очакват се и градушки.

През нощта срещу неделя и в неделя  на много места от запад на изток ще има краткотрайни, локално интензивни валежи с гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите в западната половина от страната значително ще се понижат и преобладаващите максимални там ще бъдат между 23° и 28°, докато в Югоизточна България ще е все още горещо с температури на места до 34°-36°.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад