След случаите на насилие в София: Как ще се гарантира редът - говорят общинските съветници

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ситуация е изключително тревожна. В рамките на три дни имаме три ситуации с насилие по столичните улици - нещо, което не се е виждало по време на управлението на госпожа Фандъкова по времето на ГЕРБ-СДС. Това заяви в студиото на "Денят започва" Ваня Тагарева - председател на Комисията по обществен ред и сигурност, общински съветник от МК "ГЕРБ - СДС".

"В рамките на няколко дни водя разговори с жители на "Овча купел", които ме потърсиха, за да ми разкажат каква е реалната ситуация, където е бежанският център. Той е препълнен в резултат както на управлението в национално ниво, така и на управлението на местно ниво през последните месеци", отбеляза тя и допълни, че общинските съветници на ГЕРБ-СДС първи са поискали извънредно заседание.

Според Христо Копаранов - общински съветник от МК "ПП-ДБ (Спаси София)” и член на Комисията по обществен ред и сигурност, в четвъртък ще има извънредна сесия на СОС по сигурността с участието на представители на МВР, СДВР, Дирекция "Сигурност".

"Нека не създаваме паника от тази тема, защото се оказа, че инцидентите не са заради мигрантски конфликти или нещо подобно, а става дума за битов проблем. Нека не налагаме паника, истерия, защото точно това може да отключи ответна реакция, да доведе до престъпление от омраза", призова общинският съветник.

Какво още казаха гостите в предването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад