След убийството на таксиметров шофьор: Какви са исканията за по-добра безопасност в бранша

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Каквото и пътно нарушение да се е случило, няма как това да оправдае убийство. Това не е единичен случай, а е поредната проява на крайна агресия на пътя. Това заяви в „Денят започва“ Красимир Цветков, председател на Националния таксиметров синдикат по повод смъртта на таксиметровия шофьор в събота в кв. "Разсадника".

По думите му от синдиката се борят с години с това явление и изводът е, че нищо не работи. От бранша имат няколко искания.

„Изискванията към таксиметровите автомобили, които са регламентирани в наредбата за „Таксиметров превоз“, да включат няколко задължителни компонента по отношение на гарантиране на сигурността на работещите - паник бутон и задължителни видеорегистратори. Това са технически елементарни неща, за които срещаме голям отпор от години.“, заяви Цветков.

Той допълни, че предстоят още протести във връзка с насилието над таксиметрови шофьори и те не касаят само последния случай.

„На 19 октомври предстои разглеждане от Върховен касационен съд за дело за предумишлено убийство на шофьор. Апостол Вълчев от Ямбол беше разстрелян от две лица.“, допълни той..

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад