Случаят "Гешев": Трябва ли да има оставки след опита за покушение срещу главния прокурор?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Борислав Сарафов беше много ясен, че онзи, който може да говори по досъдебното производство и разследването е наблюдаващият прокурор. При по-сложни казуси обичайната практика е да се прави екип от наблюдаващи прокурори. По атентата срещу главния прокурор е логично да е сформиран такъв екип, това заяви в "Денят започва" съпредседателят на гражданския съвет към ВСС Мария Карагьозова.

Тя коментира изказването на Борислав Сарафов, че обмисля да освободи Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена служба, като подчерта, че Тодоров е професионалист. Отбеляза, че има хора, които се опитват да използват атентата срещу Иван Гешев и за други цели. Категорична е, че Борислав Сарафов е изключително опитен следовател, който за втори мандат ръководи НСлС.

Според нея проблемът с противоречивите изявления на Сарафов и Тодоров се дължат на факта, че не са медийни хора.

Юристът Николай Хаджигенов определи като забавни твърденията на Мария Карагьозова. По думите му целите на имитационния взрив при преминаването на кортежа на Иван Гешев очевидно са политически. Изрази мнение, че има два варианта.

"Единият е самият Иван Гешев да излезе от целия този цирк като нещо срудно между жертва и герой, а другият очевиден ползвател е Борисов. Има и още един, който предположих още в предишните дни - това да е Боби Сарафов."

Допусна, че Борислав Сарафов иска да бъде главен прокурор и затова може да се опитва да се възползва от ситуацията.

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад