Социологът Първан Симеонов: Най-интересното предстои

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На местни избори имаме много различна избирателна активност по места - много по-висока от средната в малките населени места и по-ниска за големите градове. В тези градове хората не са така политизирани, не са склонни да се доверяват на политиците и на избирателния процес. Те допълнително се оттеглиха от участие, защото този измислен и безсмислен скандал ги демотивира още повече. Така коментира влиянието на отмяната на машинния вот Боряна Димитрова, социолог от „Алфа Рисърч“. 

"Същевременно има и друга тенденция на мобилизация на тези избиратели, които твърдо стоят зад машинното гласуване. Не смятам, че това влияние е било решаващо."

Трябва да видим втория тур, защото ако в следващата една седмица продължи да се говори за отмяната на машинния вот, това ще е една от разделителните оси, особено там, където ще се явят един срещу друг кандидати на ГЕРБ и ПП-ДБ, смята Първан Симеонов, социолог „Галъп Интернешенъл“.

"Сглобката" за една седмица ще бъде отменена, ще бъде в антракт, за да могат да се сборичкат добре. Най-интересното предстои, тази тема ще се развива още."

Вижте целия разговор.   

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад