Спасителната операция на заседналия кораб край Камен бряг

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Aкцията по изтеглянето на заседналия в резерват Яйлата край Камен бряг кораб "Вера Су" вече е в ход.

Минути след 16:30 ч на място пристигна плаващият кран "Антей" с чиято помощ ще се извърши разтоварването на кораба. Операцията започна след като в продължение на 7 дни държавните институции очакваха собствениците да излязат със свое становище по решаването на проблема и да предприемат спасителна акция.

След като това не се случи, заради прогнозите за влошаване на времето, а и заради излизането на резултатите от пробите, като показват завишени количества на азот във водата около кораба, местните власти започнаха операцията по разтоварването на плавателния съд.

Корабът е обезпечен с допълнителна техника, определена и обозначена е и безопасна полуоса за крана. Влекач вече започна разтоварването на торовете, а на палубата на крана е монтирана 15-тонна машина за пълнена на торби с вместимост един тон всяка.

В хода на операцията е предвиден и втори кран за прехвърляне товарите на баржа и тяхното извозване.

По-рано днес на мястото пристигна водолазен кораб "Хидро 3". Екипажът му трябва да обезопаси плавателния съд с допълнителни котви, тъй като се очаква влошаване на времето.

Инцидентът с плавателния съд се случи преди седмица и до момента не са предприети никакви действия за неговото извеждане от плитчините от страна на собственика.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад