Срещу войната по пътищата - какво да се промени

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Богдан Милчев от Института за пътна безопасност и Малина Бондаренко, експерт в Съюза на българските автомобилисти, са сред организаторите на конференция за мащабни действия срещу войната по пътищата през следващата седмица - на 24 ноември. Целта им е да съберат трите власти в държавата - изпълнителната, законодателната и съдебната. 

"Основното нещо, което искаме да направим е да извадим на светло държавните институции. Те стоят в своята тъмнина и се появяват единствено и само, когато вие, медиите, ги активирате по някой случай. Идеята е да им предложим конкретни решения на техните организационни проблеми", заяви Богдан Милчев. 

И съобщи, че само тази година има над 500 000 невръчени електронни фиша за превишена скорост при 1 млн. издадени. "Това означава, че всеки втори шофьор, който е хванат с превишена скорост, не е получил информация, че е хванат, не говорим въобще за плащане на глоби", поясни Милчев. 

Днес е ден на възпоминание за жертвите на пътни катастрофи, припомни той и отново подчерта, че държавните институции функционират сами за себе си. 

Причината за войната по пътищата е комплексна, отбеляза Малина Бондаренко. Тя коментира и подготовката на кандидатите за шофьори и тяхното обучение.

Какво още казаха двама експерти вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад