Станислав Балабанов: Френското предложение не отговаря на българската позиция

Предаване: Панорама, 24.06.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Видяхме, че сме постъпили правилно преди две седмици, когато “Има такъв народ” изрази личния си вот на недоверие към тази уродлива форма на коалиция, защото днес парламентът в нарушение на Конституцията гарантира възможността на един национален предател да вдигне ветото и да не защити българския национален интерес. Това заяви в студиото на "Панорама" Станислав Балабанов от ИТН.

По думите му преди 3 месеца от ИТН са изобличили лъжата за двойствената външна политика на премиера Петков за вдигането на българското вето върху преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС.

“Въпросното френско предложение не отговаря на българската позиция. Тук се хвърля петно в публичното пространство, свързано с външния министър Теодора Генчовска, че е казала, че това е най-доброто предложение. Вчера имаше комисия по външна политика в парламента, в която министър Генчовска в името на дипломацията казва, че са водени добри разговори, но френското предложение доста сериозно се различава от българската позиция, зад която ние застанахме”, обясни Балабанов.

Върху какво още акцентира депутатът от ИТН вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад