Станислав Балабанов, ИТН: Военната помощ за Украйна няма да ни въвлече във война

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентската институция е независима и господин Радев има право по демократичен начин да изрази мнението си, да бъде коректив на властта. В момента, който и да е на власт в България, ще понася критика заради редицата кризи, които ни заобикалят, войната, която застрашава икономическите процеси в целия свят. Всеки иска всичко да се оправи за една нощ - нещо, което е невъзможно. Това каза в студиото на “Денят започва” депутатът от “Има такъв народ” Станислав Балабанов в отговор на въпрос за посланията на президента Радев в неговото първомайско обръщение.

“Ние се опитваме по всякакъв начин да балансираме процесите доколкото ни позволяват възможностите и на търсим изход от редицата кризи”, продължи той и допълни: “Г-н Радев има своята позиция, има правото да я изразява, но аз и колегите ми бяхме в един ужасен ад, в който видяхме с очите си и усетихме какво означава войва в Европа.”

По думите му българска военна помощ за Украйна няма да ни въвлече във война.

“Дали България е военна мощ №1 в света?! Каква е реалността? Всяка една държава от ЕС в момента помага с каквото може. Да не би да е въвлечена във война или руският агресор да я е атакувал по някаква форма?! Все пак ние сме част от съюз, ние сме партньори в ЕС и НАТО”, заяви депутатът от “Има такъв народ”.

Предложението на управляващите за подкрепа на Украйна ще е формулирано максимално разширено - ремонт на украински оръжия, осигуряване на хуманитарна, медицинска и друг вид помощ, заяви Балабанов и добави, че на предстоящия коалиционен съвет управляващите ще направят последен опит за изработване на единна позиция преди парламентът да вземе окончателното решение.

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад