Станислав Балабанов: В днешната ситуация предсрочните избори са най-лошият вариант

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Кърджали са управлявали със страх, за съжаление, в последните години и в една такава ситуация на ново правителство, на коалиция, която се е изправила срещу този модел с идеята да променя, няма нищо по-прекрасно един такъв казус да бъде подложен на референдум, на който хората да излязат и да гласуват", каза в "Още от деня" Станислав Балабанов от "Има такъв народ" по идеята за отделяне на Кърджали като самостоятелна община. Ще искаме референдум в Кърджали, категоричен беше той.

Балабанов коментира и казуса с плана за въвеждане на еврото, като подчерта, че такова сериозно решение е логично да мине през парламента: "Откъде накъде, без да се знае, на тъмно един такъв план може да се прокара през изпълнителната власт".

И заяви: "В момента тече не коалиционна среща на политическо ниво, а експертна такава в Министерство на финансите, където всички политически партии от коалицията са изпратили експерти, от нашпа страна е г-н Каримански, за да се запознаем какво пише в този план. Нямаме го черно на бяло да видим какво е написано вътре, защото последните редакции могат да дойдат от г-н Василев, затова е тази експертна среща. И логичният път на един такъв план е първо през парламента, тогава с решение през изпълнителната власт."

Станислав Балабанов се спря и на спора за участието им в парламентарните комисии, като посочи, че още през март са били наясно, че са ощетени по отношение на местата, но са запазили нормалния коалиционен тон в името на това да се създаде тази коалиция, тя да стартира и тези комисии да работят свободно и прозрачно.

"Какво се оказа обаче? Покрай казуса с БНБ и покрай заложническото поставено място на МРРБ в тази една ситуация с sms-си бяха бламирани тези комисии от тези коалиционни партньори и затова го поставихме въпроса да има принципно мнозинство и равнопоставеност, за да можем да работим, не да се излагаме", заяви депутатът от "Има такъв народ".

Коалиционното споразумение е фундаментът на тази коалиция и там всеки е сложил подписа си под конкретни цели, нормално е казуси, които са извън коалиционното споразумение да пораждат конфликти, поясни Балабанов. И подчерта, че в днешната ситуация предсрочните избори са най-лошият вариант, защото това не е държавническо поведение, но всеки има принципи, логично е всеки да ги отстоява.

Какво още каза Станислав Балабанов вижте във видеото.
 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад