Старшата акушерка в "Шейново" вече е отстранена заради случая с разменените бебета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Още в петък са наложени дисциплинарни наказания на трима служители от "Шейново", като старшата акушерка вече е отстранена от длъжност. Това заяви изпълнителният директор на болницата д-р Румен Велев на брифинг по повод случая с разменени бебета.

"Сега мога да коментирам доклада, който получихме в петък от Медицински одит. Този доклад не беше изненада за нас, много от нещата съвпаднаха с нашата вътрешна проверка - да установим как е станала самата размяна на бебетата, кои хора евентуално са имали пропуск или вина".

Вече се прилага двойна проверка при изписването на бебета от "Шейново".

"Става дума за фиша, който ние използваме, стандартен образец от МЗ, в който при изписването ние пишем кой е предал бебето на майката и той се разписва, а срещу него се разписва майката. Там въвеждаме две допълнения - че освен акушерката, която дава бебето, там ще се разписва още един служител - най-вероятно или дежурна акушерка, ако е извън работно време, или старша или главна акушерка, ако това е в рамките на работното време. Тоест, ще имаме двойна проверка", обясни той.

Велев не е в контакт със семействата, но се е срещнал с адвокатите им. Постигнато е съгласие, че най-важното е максимално бързо децата да се върнат на биологичните си родители.

"Не мога да ви кажа точно каква е процедурата, това е юридически казус, но така или иначе те изразиха увереност, че работят в тази насока и се надяват това да стане час по-скоро".

Вижте видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад