Стефка Костадинова: 46 спортисти в 16 вида спорт ще участват в Олимпиадата в Париж

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

46 спортисти са покрили олимпийските нормативи в 16 вида спорт, съобщи в "Денят започва с Георги Любенов" Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет. Повече са от последните игри в Токио, където са били 42. 

"Олимпиадата ще бъде единствена и страхотна, защото за първи път откриването ще се проведе не на стадион, няма да го гледат 100 000 човека на живо, а ще го гледат 600 000 човека на Сена, над 100 лодки ще извозват всички олимпийски нации, всички олимпийски делегации, ще се мине под 10 моста, оттам отиваме към Айфеловата кула и оттам към площада, където ще бъде официалната церемония", разказа Стефка Костадинова. 

Изрази надежда нашите момичета и момчета да покажат своята върхова спортна форма.

БНТ ще предава най-интересното от Олимпиадата в Париж, която е от 26 юли до 11 август.

След 37 години в Рим падна световният рекорд на Стефка Костадинова, поставен също във Вечния град. 

„Беше въпрос на време това постижение да падне. Бях подготвена, на европейското първенство в Рим видях Магучих как скача, талантлива е, има голям потенциал. Не бях изненадана. Моят болка е, че за 37 години не се роди друга Стефка Костадинова. Много искам този рекорд да е български, но дайте да изчакаме да мине едно поколение и може пък да се обърнат нещата. Нашата школа е велика, световният рекорд беше наша дъщеричка, имаме основите и талантите. Може би трябва да изчакаме едно поколение, за да скочим много високо. Аз ще бъда най-щастливият човек на света“, завърши председателят на БОК.

 

Вижте и нейния скок, запазен в архивите на БНТ. 

 


 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад