Столична община: Имаме готовност да осигурим подслон на всеки един, останал без дом

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Времето беше изключително студенто в последните дни и часове. Така ще се задържи и в следващите няколко дни. И отново възникна въпросът къде могат да прекарат тези дни и нощи хората, останали без дом.

“В столичният кризисен център има настанени 89 души в момента. За настаняване не е необходимо да имат дори лична карта - ние установяваме тяхната самоличност”, съобщи в “Денят започва” Мина Йовчева - директор на Дирекция "Социални дейности" на Столичната община.

Тя призова бездомните хора да не остават на улицата, а да търсят съдействието на службата - в момента има свободни 15 места, както и възможност осигуряване за допълнителни места.

“Имаме готовност да приемем всеки един, останал без дом”, заяви Йовчева.

На територията на София има един кризисен център и три центъра за временно настаняване, в които има над 500 човека.

“Във връзка с епидемичната обстановка от месец март, с решение на СОС, центровете функционират непрекъснато. Хората могат да пребивават за времето, през което не могат да намерят място, където да пребивават, така че бездомни хора имаме в продължение на няколко месеца. Необходимо е единствено да потърсят нашето съдействие, всичко останало е наш ангажимент”, отново подчерта  директорът на Дирекция "Социални дейности" на Столичната община.

Какво още каза Мина Йовчева вижте във видеото.