Страстите политически - анализ на Татяна Буруджиева, Кънчо Стойчев и Георги Киряков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Крайно време е премиерът да има някакъв говорител, който да контактува с публиката вместо него, за да може максимално да обира това впечатление на постоянен ступор и объркване, коментира в студиото на "Денят започна с Георги Любенов" политологът Татяна Буруджиева.

"Сега не разбираме какво прави правителството, не разбираме за какво става дума и това поражда скандали и напрежение, вместо да успокоява."

По отношение на предизборната кампания, тя смята, че хората не толкова не искат избори, колкото не искат такива избори, каквито им дават политиците - с много скандали, с абсолютна липса на всякакво политическо послание и с получаване на чувството, че държавата е тяхна, а не на хората.

Криза е едно весело и оптимистично понятие, тъй като съдържа в себе си и шанс и възможност за промяна. Мисля, че ние сме отвъд кризата, т.е. шансът за промяна отсъства, заяви социологът Кънчо Стойчев.

"За тези три години тези хора закопаха всякакъв шанс за промяна. Българите са умни и трезви хора и имат достатъчно разсъдък за да видят, че по този начин нищо няма да се промени и затова най-добре е да не се интересуват."

Няма шанс за промяна, но все още стои желанието за промяна у хората. Въпросът е, че има и политически сили, и политически партии, и политически лидери, които запушват процеса на тази промяна, коментира политологът Георги Киряков. 

"И те го запушват, защото искат да възпроизвеждат себе си в тази политика постоянно. Виждат неодобрението на хората и единственото, което правят, е да се скрият от това неодобрение."

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад