Тайните на Сувид

Предаване: 100% будни, 01.02.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сувид е нискотемпературното готвене. „Су вид“ произлиза от френския израз „sous vide“, което буквално означава „под вакуум“. Методът е готвене на различни продукти във вакуумирани торбички при ниска температура продължително време.

За автор на метода се смята французинът Жорж Пралюс, който го използва за пръв път през 1974 година в ресторант Троисгрос в Руан. Той приготвя гъши дроб във вакуумиран пакет и установява, че дробът запазва първоначалната си форма, не губи от мазнините си, има по-добра текстура, по-нежен вкус и консистенция след обработка с метода сувид. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад