Татяна Буруджиева: Третият мандат трябва се даде на политическа сила, която не е бламирала или проваляла мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политическите формации, които досега управляваха и правят заявката, че могат да управляват отново, не показват, че ще направят нещо различно - например, че ще обърнат към дневния ред на обществото, което беше една от сериозните критики - има тежко разминаване между дневния ред на обществото и дневния ред на управлението. Това каза в студиото на “Още от деня” политологът Татяна Буруджиева в коментара си за приключилите консултации при президента за съставянето на ново правителство преди връчването на третия мандат.

Според нея е абсолютно наивно е да очакваме, че третият мандат ще бъде изпълнен с различно съдържание, предвид това, което наблюдаваме вече втори месец.

“Оставам скептична. Като граждани на България, всичко ние продължаваме да сме в една и съща ситуация - преди шест месеца всички казвахме, че искаме правителството да успее, а то се самовзривява, и сега продължаваме да сме в същата позиция - всички искаме нещо да е успешно, но дали ще стане не знам”, отбеляза Буруджиева.

За нея с третия мандат трябва се даде шанс на “политическа сила, която не е бламирала или не е проваляла мандат”. От управляващата коалиция това е “Демократична България”, допълни тя.

“Това би било по-добър знак като връчване на мандата, отколкото да се даде мандат на политически сили, които веднъж са го получавали и не са успявали пак при същата конфигурация”, обясни Татяна Буруджиева.

По думите ѝ тук вече става дума за персонални отношения, които вече доминират в политиката.

Какво още каза политологът вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад