Татяна Дончева: Натискът отвън върху Борисов е да направи коалиция с ПП-ДБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коалиция в ГЕРБ ще навреди преди всичко на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" в имиджов план, защото те са формулирали съществуването си на база на отстраняването на ГЕРБ от власт. Това каза в студиото на "Денят започва" Татяна Дончева.

"Първата и втора политическа сила от последните парламентарни избори имат конституционна процедура, в която вече са влезли. Тя предвижда определени действия, които трябва да се извършат в някаква поредност и в определени срокове. Политически отчитат, че след като са напомпали избирателите си, че никога няма да си партнират с другия има някакви очаквания. В избирателите на ГЕРБ, според мен, няма - те са съгласни с всеки да бъдат в коалиция. Докато избирателите на ПП-ДБ имат друго мислене. Иначе, ако питате целокупните граждани, те ще ви кажат, че трябва да има правителство, защото на тях им е омръзнало от ходят на избори, обаче сами произведоха картинка, която е трудна за решаване", коментира още тя.

Според нея Бойко Борисов си е "опезпечил резервен коловоз" още преди изборите със срещите с ДПС и БСП.

"Само че натискът отвън е да направи коалиция с ПП-ДБ, защото за външнополитическите решения, които ще бъдат непопулярни и неприятни, на някои посолства им е по-сгодно коалиция да направят първите две сили", допълни Дончева.

Какво още каза Татяна Дончева за джентълменска уговорка в политиката, за законодателните инициативи, които ще стартират от двете големи коалиции и изобщо за тази необичайно политическа ситуация вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад