Теменужка Петкова: Дали ще бъде сменен земеделския министър трябва да решат акад. Денков и Мария Габриел

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През последните няколко месеца сме свидетели на поредица протести в сектор “Земеделие”, но дали министър Вътев ще бъде сменен трябва да решат акад. Денков и Мария Габриел в резултат на анализа, който ще направят. Това заяви в студиото на “Денят започва” депутатът и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ - СДС Теменужка Петкова - член на Комисия по бюджет и финанси.

“Когато политическа партия ГЕРБ е управлявала в рамките на три правителства, винаги сме намирали начини да диалог, когато е имало проблеми в съответния сектор и винаги сме постигали консенсус. Всичко трябва да се базира на диалога - да се видят какви са реалните проблеми в сектора и да се предложат съответните решения”, отбеляза тя.

Тя потвърди, че в бюджета няма заложени средства, за които претендират земеделските производители.

“Преди да бъде приет бюджета бяха направени сериозни обсъждания по отделните сектори, така че беше ясно какъв ще бъде бюджетът, който може да бъде отделен за всеки един от тях”, увери Петкова.

Според нея “в рамките на диалога, който се води в момента между министър-председателя акад. Денков, земеделския министър и колеги от Министерство на финансите, ще се потърсят резерви и ще бъде направено всичко възможно там, където има справедливи искания, да бъдат удовлетворени”.

Петкова беше категорична, че Мария Габриел трябва да остане външен министър след ротацията през март и заедно с това да бъде премиер. По думите ѝ това е разписано в коалиционното споразумение, както и това Николай Денков да стане вицепремиер и министър на образованието.

"По отношение на ротацията ние имаме едно-единствено изискване и то е да се спазват договорките, които бяха постигнати по управленската програма. А те предвиждат акад. Денков да стане вицепремиер и министър на образованието, съответно Мария Габриел ще бъде министър-председател и министър на външните работи. Аз просто недоумявам през последните няколко дни се появиха подобни амбиции от страна на ПП и ДБ, именно акад. Денков да заеме поста на външен министър. За този пост се изисква специална подготовка, а това, което Мария Габриел демонстрира през последните месеци, е изключително позитивно", посочи Петкова.

За нея постът на външния министър изисква сериозна специална подготовка.

"Недоумявам защо колегите от ПП-ДБ държат акад. Денков да бъде външен министър, след като лично той многократно е казал, че се чувства най-добре в сектор образование", отбеляза тя.

Какво теми още коментира Теменужка Петкова вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад