Теодора Димова: Сега е време на война, време на криза и загубата на такъв човек като патриарх Неофит се усеща особено силно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички ние се чувстваме като сираци. Макар че Христос казва: Не бойте се, няма да ви оставя сираци. Но в мигове, когато губим много близък, духовно родствен човек, ние се усещаме като сираци, призна в "Още от деня" писателката Теодора Димова по повод кончината на патриарх Неофит.

"Сега е време на война, време на криза и загубата на такъв човек като патриарх Неофит се усеща особено силно."

По думите ѝ трябва да продължим напред с упование, с надежда, но и с памет за човека, когото сме загубили.

"Прекалено хубаво би било да се обединим през вярата и през нейната ценностна система, но все пак частица от това би могло да стане, защото в такива тежки времена имаме нужда от харизматични личности, които да ни поведат и, колкото и да е странно, патриарх Неофит се оказва такава харизматична личност със своето дълбоко смирение и със своята скромност, без никакъв героизъм, без никаква поза, той се оказва една харизматична личност и ако ние запомним, запазим паметта от тези дни на дълбока печал и дълбока тъга, може би той ще накара нещо в самите нас да се промени и ние да не бъдем толкова остри един към друг и толкова налагащи собствения си аз и собственото си мнение", изрази надежда тя.

Вижнте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад