Тихомир Безлов за цените в мигрантския център в "Бусманци": Това е безобразие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Репортаж на БНТ показа скандален видеозапис, който разкри нередности в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Припомняме, че там един хляб се продаваше за 5 лв., един домат - за 2 лв., а цигарите, които са акцизна стока, с надценка.

Това си е безобразие, както и да го гледаме. Каквито и да са ни нагласите към бежанците, че ги храним, че са тръгнали да правят един пари на запад, това си е проблем - заяви в "Денят започва" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

По думите му обикновено институциите от затворен тип имат по-специални режими, има ли една такава вътрешна структура, дали ученическа лавка, или безмитен магазин, т.е., не е на свободния пазар, естествено, че собствениците ще се опитват да правят по-голяма печалба.

"Въпросът е този търговец, влязъл вътре в този център, колко ще му дадете да печели и кой ще му определи колко да печели, той очевидно е в по-сложни отношения, отколкото на улицата. Ако се опитате да му намалите печалбата, лавката ще остане там празна", коментира Безлов.

Според него е дискусионно колко са богати тези бежанци.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад