Трайчо Трайков: Трябва да се промени структурата и правомощията на работещите в СО, районните и общинските предприятия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Големите ремонти в София се възлагат от Столична община, а малките - от районните кметства, каза в "Денят започва" кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.

Коментира изказването на Георги Георгиев в сутрешния блок на БНТ, че кметове на "Демократична България" не строят детски градини:

"Малко странно прозвуча. Колегите бяха учудени, да не кажа възмутени от такъв вид квалификации на едро. Аз веднага се сещам, без специално да съм питал за детски градини, които се строят - нова в "Триадица", нова в "Оборище" и др. В "Средец" специално обаче ние сме единственият софийски район, който отвсякъде е обграден с център и не само това, но няма въобще свободни парцели общински и частни, които да са за детски градини. Затова решихме да освободим сгради, в които има общински и държавни служби и да ги трансформираме в детски градини и успяхме. Вече работим по два такива проекта - единият е на "Христо Белчев". Другият случай е на ул. "Иван Асен"."

Според него е важно да се промени структурата и правомощията на работещите в Столична община, районните и общинските предприятия, както е важно и да се изясни темата с децентрализацията.

"Искаме така да бъдат поставени нещата, че за по-малко неща да е ясно от началото до край кой отговаря. В момента всеки е въвлечен във всичко, но никой не може да ви гарантира крайния резултат освен с цената на страшни мъки и загуба на време."

Все още няма решение за това кой ще е кандидатът на ПП, ДБ и "Спаси София" за кмет на столицата, каза Трайков.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад