Трябва ли да бъдат глобявани родителите заради поведението на учениците?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" настояват да се въведе оценка "Дисциплина" за учениците, която да влияе на формирането на бала им при кандидатстване в гимназия.

Без възпитание и дисциплина няма как да имаме добри резултати в нашето образование, заяви д-р Юлиян Петров - председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Реално погледнато, в момента по закон може да се налага глоба за недисциплинирани ученици. Тя се налага единствено и само от кмета на общината, но на този етап няма глобен родител, поясни директорът на столичното 107-мо Основно училище "Хан Крум" Данко Калапиш.

Юлиян Петров каза още, че „има държави по света, където по-лесно може да се наложи смъртно наказание, отколкото да се наложи наказание на ученик в България”.

Данко Калапиш допълни, че няма инструменти, с които да се въздейства върху дисциплината, освен на ниво разговори. Според него липсата на ефективни мерки води до липса на дисциплина.

Ако оценката влиза като балообразуваща, Петров призна, че може да има субективен момент. Много родители нехаят за забележките в електронния дневник, каза той.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад