Трябва ли да затворят ресторантите? Дискусия "за" и "против"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Винаги сме поставяли като приоритет запазване здравето на нашите клиенти. Доказахме го през изключително тежкия летен сезон, когато една огромна част от хотелите и ресторантите останаха затворени. Факт е, че нямахме нито един заразен – нито гост, нито човек от персонала, каза Атанас Димитров от БХРА в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“.

„Изправени сме пред една много трудна за оцеляването на бизнеса ситуация, която продължава да ескалира... Ние сме за диалог на бизнеса и здравните власти, защото е в интерес на Здравното министерство и държавата да взимат адекватните решения в диалог с всички заинтересовани“, подчерта той.

До вчера нямаше кой знае какви мерки в България и по тази причина и не се спазваха, заяви доброволецът във ВМА Любомил Анастасов - също гост в предаването.  Според него „мерките са доста хаотични, доста нелогични, дори смешни“.

„Най-големият проблем е здравната ни система, която и преди коронавируса не беше в много добро състояние. През последните 15 години тя върви надолу“, отбеляза той.

За него една от най-важните мерки е спазването на социална дистанция. Ако е възможно тя да се гарантира, нека нощните заведения продължат да работят, добави Анастасов.

Целия разговор вижте във видеото.