Украинската депутатка Юлия Гришина пред БНТ: Много силно се нуждаем от оръжие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Депутатката от управляващата партия "Слуга на народа" във Върховната Рада на Украйна Юлия Гришина е на посещение в България за срещи в Народното събрание. Целта ѝ е да ги запознае с хода на военните действие в Украйна и да потърси подкрепа от българските власти и общество за преодоляване на последствията от руската инвазия в страната ѝ.

Ето какво каза Юлия Гришина за предаването “Светът и ние”:

"Целта на нашето посещение е да кажем голямо благодаря за помощта, която България оказва на Украйна. Сега в България се намират повече от 60 000 украинци, които получават определена степен на защита в страната ви. Тук те имат право да работят и да изпращат децата си на училище, да настаняват децата си в детски градини и ние сме ви много благодарни за тази подкрепа от ваша страна. Ние сме тук, за да говорим с представителите на вашия парламент и депутатите ви, както и правителството за това, от което много сериозно се нуждаем.

Ако падне Украйна, Русия няма да се спре, тя ще продължи напред, защото те вече почувстваха мириса на кръв. България, Румъния, Молдова и прибалтийските страни се намират в зоната на много голям риск и за това призоваваме всички европейски страни да помогнат на Украйна и санкциите срещу Русия да се бъдат засилени. Изключително важно е да бъде спряна Русия и да бъде блокирана дейността ѝ, защото когато получава каквото и да е финансиране, тя купува ново оръжие, с което убива хора в Украйна.

Необходимо е да се наложи ембарго върху вноса на руски газ и нефт, необходимо е затварянето на пристанищата за руските кораби. Много силно се нуждаем от оръжие, защото то ни липсва. Нашите военни загиват, защото ни липсва оръжие и то ни е необходимо веднага.

Ние пътуваме по разни страни и им обясняваме. Ето вчера бяхме в Румъния, а днес съм в България, за да покажем необходимостта да се смени ракурса, ъгъла и да се погледне от другата страна в тази ситуация, защото неучастието в конфликтът е директна заплаха за всички европейски държави.

Много ни е необходимо оръжие, за да можем реално да се борим , защото ние сега сме изправени и стоим фронтално и разделяме този нецивилизован свят в лицето на Русия и тези кървави зверства и убийства и защитаваме Европа от това, което може там да се случи и за това ни е необходима помощ и подкрепа, за да спасим Европа и да не допуснем в никакъв случай да се случи Трета световна война".

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад