Украинските бежанци поемат отговорност за настаняването си, ако откажат предложеното по държавната програма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Държавната агенция за бежанците въвежда декларация за украинските бежанци, с която те поемат отговорност за настаняването си, ако откажат предложеното им по държавната програма. Това съобщи в "Говори сега" председателят на Агенцията Мариана Тошева. Декларацията е на украински, български и руски език и вече се разпространява във всички хотели, където са настанени бежанци.

Тошева обясни още, че вместо предварително съгласилите се 200 души от жп гарата Варна към държавната база в Паничище са отпътували едва 5 човека. От Бургас пък са отпътували всичките 57 души, които са заявили съгласие да бъдат настанени в Паничище. Утре от хотел в Слънчев бряг ще бъде изведена група от 70 човека, допълни тя.

Според нея не е ясно каква е причината за отказа на част от украинските бежанци, настанени в хотели във Варненска област. Това е и причината във всички хотели да започне разпространението на декларация на украински, български и руски език, че при отказ от предложеното им настаняване, бежанците сами ще търсят решение на проблема.

От Министерство на туризма започва изплащането на парите за април на хотелиерите, кандидатствали за възстановяване на средства, съобщи Константин Ботев от Министерство на туризма.

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад