Управителят на болницата в Сандански: Не се чувствам виновен, употребих всичките дози с ваксини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проверката за ваксинирането на общински съветници в Сандански приключи. Общо 24 души, които не са медицински лица, са имунизирани в нарушение с Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Сред тях са и четирима общински съветници, показват данните. Здравният министър заяви, че ако болницата в Сандански беше държавна, директорът ѝ щеше да е освободен незабавно. Лечебното заведение е собственост на четири общини – с по 48% дял са Петрич и Сандански, а с по 2 - Струмани и Кресна.

“До момента нямам документ, предоставен ми от проверяващата институция”, заяви в “Денят започва” д-р Илия Тонев - управител на МБАЛ “Югозападна болница”.

Той заяви, че не се чувства виновен, че е употребил всичките, продоставени от РЗИ, дози с ваксини, защото при организирането на първите ваксинации са липсвали ясни инструкции.

“Дъщеря ми беше добавена в последния момент към списъка с идеята да не бъдат похабени ваксини. Не е било предварителен план, защото имам две деца и другото ми дете не е ваксинирано”, обясни д-р Тонев.

Според него кампаниите за имунизация все още не са добре организирани, така че да гарантират употребата на голям процент от доставените ваксини.

Още подробности по темата вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад