Управлението на държавата и икономическите приоритети - коментар на Васил Велев и Димитър Манолов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Хората не искат да работят в тези условия и за тези заплати, защото тези хора, които могат да карат автобуси, карат тирове за много повече пари, така в студиото на "Денят започва" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира предстоящото назначаване на индийски шофьори у нас. От репортажа стана ясно, че за тези работници ще се правят разходи, свързани с жилища, вероятно и с поемане на разходи по пътуване, каквито не се правят за българите. По думите му това сигурно е някакъв изход, но той определено не е добър.

Председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заяви, че изборът е ясен - или ходим пеш, или внасяме, след като няма хора в България.

"Ние освен че нямаме като количество човешки ресурси, ние ги нямаме и като качество - образование и квалификация, ние ги нямаме и като мотивация за работа. Половината от родените преди 18 години не завършват средно образование, а завършващите професионално образование са намалели с 1/3. Демографската катастрофа е факт. Ние всяка година губим по 50 000 души на пазара на труда и така ще бъде следващите 20 години, ако не внасяме човешки ресурс", отбеляза той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад