Условия за поледици в Северозападна България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури в сряда ще бъдат между минус 4° и 4°, а максималните - от 1° до 11°.

Ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър, в Дунавската равнина слаб от изток-североизток.

Вечерта от запад-югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат почти цялата страна. В Северозападна България валежите ще са от дъжд и сняг и на много места там ще има условия за поледици.

По Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури - между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно. През деня на места ще превали слаб сняг. Интензивни и значителни валежи от сняг ще има през нощта срещу четвъртък, под 1100-1200 метра със затоплянето, ще вали дъжд и ще има условия за поледици. Ще духа умерен югозападен вятър, който вечерта ще се усили до бурен, а през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

Рано сутринта в четвъртък на отделни места в Северозападна България все още ще има условия за поледици. През деня валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса. Ще започне затопляне, което ще продължи до събота. Облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места е възможно да превали дъжд. С намалена видимост ще се задържа в северозападните райони и западната част от Горнотракийската низина, където и температурите ще остават по-ниски.

По-късно през деня в събота с ориентиране на вятъра от северозапад, в неделя от север-североизток, ще прониква по-студен въздух. Облачността ще се вплътни и на места от северозапад на югоизток ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 метра - от сняг.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад