В четвъртък валежи ще обхванат и източните райони, а след обяд в Западна България ще спират

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 11° и 18°, в София - около 9°.

Ще бъде облачно, а до края на деня ще завали и в източните райони. След обяд от запад валежите ще започнат да спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен южен, след обяд в Дунавската равнина - временно силен северозападен вятръ.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд също ще има валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Ще духа умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 15° до 18°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. По високите части ще се образува снежна покривка. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През нощта срещу петък вятърът ще отслабне. В петък облачността за кратко ще се разкъса, но след обяд отново ще се увеличи и на отделни места, главно в Западна България, ще има превалявания, предимно слаби.

В събота облачността отново временно ще се разкъса, но до вечерта ще се увеличи и ще завали, първо в северозападните райони, а до вечерта и на места в останалата част от страната.

В неделя и понеделник ще бъде облачно, с валежи, в много райони, главно в Западна и Централна България - значителни по количество. През нощта срещу понеделник от северозапад ще започне понижение на температурите и със застудяването, главно в нощните часове и рано сутринта в планинските райони в Северозападна България и в Предбалкана, дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад