"В кадър" по БНТ": "Пътят на парите"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политически са причините за отлагането еврозоната за България. Това е позицията на управителя на Българската народна банка Димитър Радев. Това той казва в новия документален филм на БНТ "Пътят на парите". Негов автор е Надя Обретенова. Оператор е Пламен Герасимов, а режисьор - Димитър Шарков.

Гледайте тази вечер в 22.10 ч. в рубриката "В кадър" документалния филм на Надя Обретенова "Пътят на парите"

БНБ има конкретни политики, които преследва и които въвежда по отношение на това да следи банковото кредитиране да е умерено. Задължителните минимални резерви на банките също са един инструмент, с който се овладява и увеличаването на инфлацията и се следят всички параметри, които са много важни за приближаване към еврозоната. Политическата стабилност е много важна за това да следваме онзи курс, така че да имаме единна посока и цел. Това обясни в "Денят започва" Надя Обретенова.

Тя допълни, че филмът разглежда освен много важната тема за еврозоната, той разказва за създаването на българския лев, за промяната на паричната система, а също и за тайните които крие БНБ, която тази година отбелязва 145 години от създаването си.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад