В клас или дистанционно - как да бъде организиран учебният процес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кога децата ще се върнат трайно в клас и чия е отговорността за липсата на тестове за учениците? Това коментираха в студиото "Денят започва" учителят по биология Ирина Костадинова, Мануела Манолова - майка на ученик, и Пламена Николова от Национална мрежа за децата.

“Все още нямаме отговор кога децата ще бъдат пуснати и то трайно на училище”, каза Мануела Манолова, която изпрати отворено писмо до президента, омбудсмана и Образователното министерство.

“Спор няма, че присъственото обучение е най-добрата форма на обучение. Убедихме се в това… Видяхме, че технологиите не могат да заменят живия контакт”, отбеляза Ирина Костадинова.

“За съжаление, в момента ние се осведомяваме за позициите на институциите от Фейсбук статусите, които те си разменят… Министерство на образованието и Министерство на здравеопазването си прехвърлят топката кой е по-виновен за това, че децата не ходят на училище. Накрая излиза, че тестовете са виновни, че децата не ходят на училище, а не пълната липса на организация”, отбеляза Пламена Николова.

Какво още казаха гостите в предаването вижте във видеото.